Sarah

Watz 

"I want to contribute to something larger than me that is enabling people to make an impact on lives locally globally."

Vill du ha en kortare översikt hittar du den på Linkedin

Här är min LÅNGA story. Så om du är nyfiken på detaljer - enjoy.

Jag heter Sarah Watz (tidigare Byström) är 47 år och är uppvuxen i en entreprenör familj i Stocksund strax utanför Stockholm. Jag har i perioder bott i USA, i San Fransisco och i New York. Peter, min man, och jag har två barn, Kate (18 år) och Philip (16 år). Vi bor och driver våra tre bolag i villan på Lidingö utanför Stockholm. Vi har länge erbjudit våra tjänster inte bara till den svenska marknaden utan även globalt. När jag är ledig så gillar jag att umgås med familjen, äta god mat och njuta av solen. Min kreativa åtdra syns i mina intresse av inredning, trädgård, scrapbooking, sy, sticka och quilta.

Min erfarenhet av utbildning

Yrkesutbildningar

Sedan 1994 har jag jobbat med utbildningar för vuxna inom områdena marknadsföring, PR, reklam och administration. 1999 skapade jag med hjälp av de främsta IT-företagen i Stockholm på den tiden den första Digital Strategi utbildningen i Sverige för Institutet för Internationell Utbildning (iiU) som blev godkänd av Skolverket.

Sedan 2008 har jag deltagit i ledningsgrupper för ett flertal YH-utbildningar som exempelvis Digital Strateg, UX-specialist och Front-end utvecklare på Nackademin och Front-end utvecklare på Åsö Vuxenutbildning. Just nu sitter jag med i ledningsgruppen för Marketing Automation Specialist på Medieinstitutet. Jag gillar verkligen att ge tillbaka till nästa generation.

Sedan 2003 har jag skapat och hållit egna utbildningar i fysiska klassrum, live online i grupp och onlinekurser i egen takt inom digitalstrategi, webbteknik, digitala verktyg, marknadsföring, försäljning, kundresor och entreprenörskap.

Certifieringsutbildningar - Internationellt

Med start 2012 var jag med och initierade, deltog i skapadet och lanserade det globala officiella Joomla! Certification Program 2016. Idag finns certifieringen på 6 språk och Joomlers över hela världen kan nu visa sin kompetens med ett officiellt certifikat.

Föreläsningar

Jag föreläser och deltar i paneldebatter inom affärsutveckling och digitalisering både i Sverige och utomlands. Du kan läsa mer på fliken "Föreläsningar".

Min erfarenhet av ledarskap

Jag har alltid intresserat mig för ledarskap. Jag startade tidigt och arbetade extra som ungdomsledare i mina tonår. Under åren sedan har jag varit engagerad i ett flertal organisationer och företag i en ledande position.

VD - Sverige

Mellan 2003-2018 har vi i två av våra tre bolag haft mellan 3 och 15 anställda, underkonsulter och praktikanter vid samma tillfälle. I min roll som VD och projektledare har jag lett teamet i både interna och externa projekt.

Styrelseordförande - Sverige

Sedan 2003 har jag suttit som styrelseordförande för våra tre bolag i perioder. Just nu är jag styrelseordförande i två av våra företag You Rock AB (rättighetsbolag) och Peter Watz AB (där vi bla driver Grillbloggen.nu).

Under perioden 2008-2012 var jag ordförande för Svenska Joomla! föreningen. Jag var ansvarig för arrangemanget för ett flertal större events, Joomla! Days och Joomla! Nights. Där fick den svenska Joomla! communityn möjlighet att träffas och dela erfarenheter. Uppgifterna innefattade kontakter med press, sponsorer, svenska & internationella talare, medlemmar m.m.

Styrelseordförande - USA

Åren 2014-2017 hade jag rollen som Styreleordförande (President) för företaget som äger det näst mest använda CMS verktyget i världen - Joomla! (Open Source Matters Inc.). Under min tid som ordförande initierade jag och genomförde tillsammans med de övriga ledarna en global omorganisation. En mycket krävande och intensiv tid där mitt tydliga ledarskap och diplomatiska förhandlingssätt kom väl tillhands. Under 2012-2014 var jag styrelseledarmot i samma styrelse.

Styrelseledarmot - USA

Under 2012-2014 var jag styrelseledarmot Open Source Matters Inc. Det var under denna tid som jag initierade det globala officiella Joomla! Certification Program

Styrelseledarmot - Sverige

Under två år i slutet av 90-talet var jag styrelseledarmot i BRF Smyrna på Gärdet i Stockholm.

Jag var styrelseledarmot i Watzit AB under några år i början av 2000.

Under 2007-2008 var jag i rollen som viceordförande med och startade Svenska Joomla! föreningen med syftet att samla Joomla! communityn och erbjuda utbildande medlemsaktiviteter.

Under 2018-2020 har jag sitter jag i styrelsen för Killinge Gåshaga Villaförening i rollen som Kassör.

Min erfarenhet av entreprenörskap, marknadsföring & sälj

I 10-års åldern startade jag min första tidning "Smådjursnytt". Jag var chefredaktör och tidningen som hade 3-4 skribenter (mina vänner på samma gata) som tillsammans skrev om trender, tips och råd kring smådjur, höll till i ett mindre utrymme under trappen i min familjs hus i Stocksund.

Varje nummer hade lite olika teman om olika smådjur, serieteckningar. Tidningen hade sponsorer och annonsörer som gjorde det möjligt att kopiera tidningen som såldes av tidningens medarbetare utanför ICA Tornet vid Stocksunds Torg.

Så det var första gången jag fick erfarenhet av kraften av att skiva om något som attraherar och säljer och det skulle idag kunna vara en offline version av en blogg med hög fokus på content marketing.

Min pappa hade ett företag som han drev i mer än 40 år som jag engagerade mig tidigt i. Så entreprenörskap, marknadsföring och sälj är områden jag har lång erfarenhet inom. 

Jag har varit både på kundsidan och konsultsidan i mina uppdrag. Arbetat med både B2B, B2C och H2H uppdrag. Efter att ha arbetat på reklambyrå på Manhattan, varit provisionssäljare och sålt tavlor för WWF, marknadsfört och sålt utbildningar till privatpersoner, startade jag mitt eget företag 1996. Det företaget utvecklades till Pixpro Stockholm AB 2003 där vi nu framförallt utbildar tjänsteföretagare i hur de ska bygga, driva, marknadsföra och sälja så att de blir fullbokade. Vi driver entreprenörskolan Business Heroes Academy.

Tidigare var Pixpro en av Sveriges största Joomla! webbyråer där vi hjälpte kunder att ta fram digitala strategier och implementerade framförallt hemsidor, intranät, portaler, e-handel eller införde CRM-system, marketing automationsystem m.m. hos både börsnoterade bolag, statliga organisationer och även mindre bolag. Under en period utvecklade vi ett tiotal olika extensions för att effektivisera sökning, publicering, mätning, spårbarhet etc på webben till Joomla! som vi sedan har sålt till ett amerikanskt bolag.

Min gedigna kunskap & erfarenhet av inte bara digitala strategier och implementation utan även hur man kan maximera system och digitala plattformar som Facebook, Instagram, Linkedin, Infusionsoft, Keap, Shopify, Kajabi, YouTube, Zoom, Joomla, m.fl. kommer väl till pass när jag utbildar tjänsteföretagare att jobba smartare.

Min erfarenhet av mentorskap & rådgivning

Jag tar varje år ett begränsat antal uppdrag där jag hjälper ägarledda bolag med enskild strategisk rådgivning i affärsutveckling ofta med fokus på digital transformering och digitala strategier.

De senaste åren har jag varit mentor för entreprenörer som vill växa sina bolag från 10 miljoner till 100 miljoner via Connect. Jag har även under 2019 varit facilitator för Företagarnas event SOS.

Under 2019/2020 sitter jag med i Keap (tidigare Infusionsoft) Product Advisory Council där syftet är att förbättra produktportföljen för Keap. Innan dess var jag en av 10 partner som var invald medlem i Keap Partner Advisory Group som regelbundet under två år träffade Keaps ledning med syfte att förbättra partnerprogrammet samt produkten.

Jag har ett stort lokalt och internationellt nätverk som jag gärna delar med mina kontakter. Jag är medlem i nätverken Global Woman Club, Kvinnor & Företag på Lidingö, Företagarnas, BNI Let's Unite mfl.

Mina utbildningar

Jag tog min första dataprogrammeringskurs, en ettårig kvällskurs, när jag var 10 år och tog min första ledarskapskurs när jag var 15. Min inställning att ständigt lära av andras insikter, kunskaper och erfarenheter började alltså tidigt.

För att hålla mig ajour med det absolut senaste trenderna och best-practices inom affärsutveckling, digital marknadsföring, sälj och automatisering så deltar jag på ett antal internationella konferenser varje år, deltar på föreläsningar, är aktiv student i andras kurser & workshops samt är medlem i Masterminds.

Jag har deltagit på mängder av föreläsningar, utbildningar och/eller workshops med exempelvis Frank Kern, Chalene Johnson, Jeff Walker, Lisa Sasevich, Ryan Diez, Molly Pitman, Wes Schaeffer, Amy Porterfield, Ezra Firestone, Aaron Fletcher, Mari Smith, Jay Baer, Luria Petrucci, Kane & Alessia Minkus, JT Foxx, Ryan Levesque, Ben Angel, Scott Oldford, Brendon Burchard, Tony Robbins, Gary V, Marie Forleo, Jasmine Star, m.fl.

En del av utbildningarna jag har genomgått avslutas även med gedigna tester för att få titulera sig certifierad inom området. Här är en del av dessa certifieringar & diplom jag har erhållit:

 • Diplomerad Internationell Marknadsekonom
 • Produktionsledare
 • Varumärkesstrateg (Planner)
 • Certified Community Management Specialist
 • Certified Direct-Response Copywriting Specialist
 • Certified Analytics & Data Specialist
 • Certified Digital Marketing Professional
 • Certified Search Marketing Specialist
 • Certified Content Marketing Specialist
 • Certified Customer Acquisition Specialist
 • Certified Email Marketing Specialist
 • Certified Social & Community Specialist
 • Certified Customer Value Optimization Specialist
 • Certified Optimization & Testing Specialist
 • Infusionsoft Sales & Marketing Expert (ISME)
 • Infusionsoft Certified Consultant (ICC)
 • Infusionsoft Certified Partner (ICP)
 • Keap Certified Consultant (KCC)
 • Keap Certified Partner (KCP)

Jag älskar att dela med mig av mina insikter så även om du inte anlitar mig eller deltar på någon av Pixpros utbildningar kan du ta del av bloggar och webinar som publiceras regelbundet. Jag hostar också Boost your Business Show (tidigare Pixpro Live Show) där syftet är att boosta sin business. Showen sänds live på Facebook och sedan korspubliceras på YouTube och snart även som podcast. 

Sarah Watz föreläser på AweSM Event 2020 Foto: heididokter.no

Connecta gärna med mig